Hotbox

TDP

De twee punt discriminator kan bij med. engineers besteld worden. De TPD kan voorzien worden van een logo of de naam van uw organisatie of bedrijf.Het is tevens mogelijk om de verschillende afstanden tussen de staafjes door te geven zodat u, uw eigen custom made TDP heeft. De TPD is tevens geschikt als relatie geschenk.

Handkracht (RIHM)

med.engineers heeft een meeting d.d. 11-05-2010 gehad met Erasmus MC en Well design om te kijken hoe de RIHM in productie gebracht kan worden. De RHIM is reeds een volwaardig product welke nog niet de slag naar massaproductie heeft kunnen makken. Er zijn nu 25 RIHM’s verkocht en het weetschappelijk onderzoek is afgerond, die RIHM heeft bewezen een betrouwbaar en uniek meetapparaat te zijn voor het met van de intrinsieke handspieren.

Spiegel voor hoge arm amputaties

Spiegel therapie
med.engineers heeft een spiegel voor hoge arm amputaties ontwikkeld. Dit is ontwikkeld om bij patiënten met hoge arm amputaties de fantoompijn weg te nemen.

med sponsort symposium spiegeltherapie

med.engineers sponsort het symposium ‘Spiegeltherapie: feiten door een illusie’.

Spiegeltherapie werd in 1996 ontwikkeld door V.S. Ramachandran, in een poging om fantoompijn bij patiënten met een amputatie te verminderen. Gebruikmakend van een doos met daarin een spiegel liet hij patiënten hun intacte ledemaat bewegen terwijl ze tegelijkertijd keken naar het spiegelbeeld ervan.

Dit symposium, georganiseerd door het Erasmus MC,  zal een “state of the art” geven over werkingsmechanisme, onderzoeksresultaten, behandelprotocollen en ervaringen van gebruikers. We zijn dan ook zeer verheugd dat we tijdens dit symposium een groot aantal specialisten vanuit verschillende centra, nationaal en internationaal, bereid hebben gevonden hun inzichten op dit terrein met u te delen.

Het symposium wordt gehouden op vrijdag 3 april 2009 in het Groothandelsgebouw te Rotterdam.

Download de brochure.